, ,

OpenAI introduceert tekst-naar-video model Sora

Vandaag introduceerde OpenAI Sora, hun indrukwekkende tekst-naar-video model. Met Sora kun je heel eenvoudig video’s genereren tot een minuut lang op basis van een tekst instructie die je als gebruiker geeft. 

Zie hieronder een voorbeeld van een video die gemaakt is vanuit de tekst instructie:

”A litter of golden retriever puppies playing in the snow. Their heads pop out of the snow, covered in.”

Of wat te denken van deze:

‘Beautiful, snowy Tokyo city is bustling. The camera moves through the bustling city street, following several people enjoying the beautiful snowy weather and shopping at nearby stalls. Gorgeous sakura petals are flying through the wind along with snowflakes.’ 

Sora is in staat om complexe scènes met meerdere personages, specifieke soorten bewegingen en nauwkeurige details van het onderwerp en de achtergrond te genereren. Het model begrijpt niet alleen wat de gebruiker heeft gevraagd in de prompt, maar ook hoe die dingen in de fysieke wereld bestaan.

Het model heeft een diep begrip van taal, waardoor het in staat is om prompts nauwkeurig te interpreteren en overtuigende personages te genereren die levendige emoties uitdrukken. Sora kan ook meerdere shots binnen een enkele gegenereerde video creëren die personages en visuele stijl nauwkeurig behouden.

Sora is gisteren alleen nog voor een geselecteerde groep gebruikers beschikbaar gemaakt, maar wordt stapsgewijs verder uitgerold. 

Bekijk hier meer video previews en informatie over Sora.

Maak iedere week een sprong vooruit in je marketing AI transformatie


Elke vrijdag brengen wij je de meest actuele inzichten, nieuws en praktijkvoorbeelden over de impact van AI in de marketingwereld. Of je nu je marketing efficiency wilt verbeteren, klantbetrokkenheid wilt verhogen, je marketingstrategie wilt aanscherpen of je bedrijf digitaal wilt transformeren, ‘Marketing AI Friday’ is jouw wekelijkse gids.

Meld je gratis aan voor Marketing AI Friday.