,

Projectmanagement tool Asana zet vol in op AI

Dustin Moskovitz, medeoprichter en CEO van Asana en medeoprichter van Facebook, schreef een interessant artikel met daarin zijn visie en ervaringen met AI.

Asana is een projectmanagement tool dat we bij NXTLI al jaren actief gebruiken. 

Moskovitz schrijft dat hij al vroeg gefascineerd was door de potentie van AI. De komst van ChatGPT was een kantelpunt en Asana besloot zich volledig te richten op het integreren van AI in hun product. Zo lanceerden ze functies zoals slimme status-updates en samenvattingen.

Intern stimuleerden ze AI-adoptie via workshops, Slack-kanalen en persoonlijke AI-experimenten van medewerkers. Dit leidde tot “aha-momenten” en toepassingen van AI in alle teams, zoals tools voor sales, marketing en HR.

Het moment dat volgens Moskovitz “alles klikte” was toen ze AI gingen toepassen in de processen van samenwerking. Moskovitz kon brainstormen met collega’s, terwijl de AI feedback gaf en details afhandelde – “het voelde alsof het een teamlid was”.

Ze gebruikten vergadertranscripten en Asana-taken als context voor de AI.

Dit transformeerde ook de samenwerking met teamleden. Feedback geven ging soepeler en ze konden zich richten op de grote lijnen in plaats van details.

Asana ziet een toekomst waarin AI naadloos is geïntegreerd in gezamenlijke werkprocessen, van plannen tot uitvoeren. AI adviseert, plant taken en voert werkzaamheden uit, terwijl mensen de regie hebben.

Een nieuwe manier van werken waarbij menselijke creativiteit en AI-intelligentie samenkomen. Moskovitz erkent de uitdagingen, maar is enthousiast om deze toekomst mede vorm te geven.

Asana wil AI voor iedereen toegankelijk maken en teams in staat stellen om de grootste uitdagingen op te lossen op een efficiënte maar menselijke manier.

Lees hier het hele artikel.


Maak iedere week een sprong vooruit in je marketing AI transformatie

Elke vrijdag brengen wij je de meest actuele inzichten, nieuws en praktijkvoorbeelden over de impact van AI in de marketingwereld. Of je nu je marketing efficiency wilt verbeteren, klantbetrokkenheid wilt verhogen, je marketingstrategie wilt aanscherpen of je bedrijf digitaal wilt transformeren, ‘Marketing AI Friday’ is jouw wekelijkse gids.

Meld je gratis aan voor Marketing AI Friday.