, ,

OpenAI introduceert maatwerk GPT’s

Bijna een jaar geleden werd ChatGPT geïntroduceerd door OpenAI en volgde een stortvloed aan talloze AI ontwikkelingen.

6 november 2023 kondigde OpenAI belangrijke nieuwe ontwikkelingen aan. Zo is het nu mogelijk om eigen maatwerk GPT’s, te ontwikkelen zoals bijvoorbeeld een ‘DenisDoelandGPT‘.

Introductie GPT’s

GPT staat voor ‘Generative Pre-trained Transformer’ en is simpelweg gezegd een soort taalmodel voor kunstmatige intelligentie om antwoorden op vragen te genereren.

Met OpenAI’s introductie van GPT’s kun je ‘zonder enige vorm van codering’ ​​eigen versies van ChatGPT maken die instructies, extra kennis en vaardigheden combineren.

Deze GPT’s kunnen je helpen in je dagelijkse bezigheden, bij specifieke taken, voor jezelf en voor je bedrijf. Je kunt ze met anderen delen en in januari 2024 komt er ook een GPT Store.

In de GPT Store kunnen individuele ontwikkelaars en organisaties hun eigen op maat gemaakte GPT-modellen aanbieden. Dit vergroot de toegankelijkheid en diversiteit van AI-tools, waardoor gebruikers specifieke modellen kunnen vinden die aansluiten bij hun unieke behoeften en projecten.  

Dit is een interessante volgende stap in de razendsnelle AI ontwikkeling, die hard op weg is richting AI assistenten die bepaalde werkzaamheden helemaal zelfstandig voor je kunnen uitvoeren.

Mijn eerste ervaring om een eigen GPT te maken was wisselend. Ik begon erg optimistisch en er gaat enorm veel mee mogelijk zijn, echter kwam ik nog heel wat kinderziektes tegen.

Zo was mijn eerste GPT een tijdje spoorloos, loopt het vaak vast en schieten de uitkomsten nog alle kanten op. Maar dit zal een kwestie van (kort) tijd zijn voordat dit vele malen beter werkt. Een eerste goed werkende GPT hoop ik je binnenkort te kunnen laten zien.

Heb je een OpenAI Plus account en wil je dit zelf alvast gaan ontdekken? .

Lees meer over de introductie van GPT’s

ChatGPT4 updates

Als je ChatGPT4 gebruikt, hoef je niet langer meer steeds een keuze te maken welke optie je wilt gebruiken zoals ‘DALL-E, Browsen met Bing’ en ‘Advanced Data Analysis’. Je hebt nu één aangepast chat window, waarin je gelijk alle acties kunt uitvoeren die je wilt. 

Ook is de actualiteit van data aangepast tot april 2023 en kun je nu tot 100.000 woorden verwerken (dat staat gelijk aan een boek van ongeveer 300 pagina’s). 

Iedere week een sprong vooruit maken in je marketing AI transformatie?

Elke vrijdag brengen wij je de meest actuele inzichten, nieuws en praktijkvoorbeelden over de impact van AI in de marketingwereld. Of je nu je marketing efficiency wilt verbeteren, klantbetrokkenheid wilt verhogen, je marketingstrategie wilt aanscherpen of je bedrijf digitaal wilt transformeren, ‘Marketing AI Friday’ is jouw wekelijkse gids.

Meld je gratis aan voor Marketing AI Friday.