Gini Wijnaldum 30 jaar

Gini Wijnaldum is vandaag 30 jaar geworden, een bijzonde mijlpaal. Sinds begin 2019 zijn we onderdeel van Team Gini en hebben we getuige mogen zijn van vele fantastische momenten. Dit is een kleine compilatie van de persoonlijke, sportieve en digitale hoogtepunten in deze periode.

Pionier in Muziek & Sport

Gini heeft een grote liefde voor muziek en een goed gevoel voor de nieuwste hits. Bijna twee jaar geleden lanceerde hij zijn eerste playlist op Spotify, de Matchday Mix. Opgebouwd uit tracks die hij graag luistert tijdens de warming up voor de wedstrijden en luistert. Gini was een van de eerste sporters die een dergelijke playlist lanceerde, zijn lijsten op hebben al meer dan 40.000 volgers en zijn te beluisteren op alle grote streamingdiensten.

In de corona-periode volgde de Cooldown Mix, de tegenhanger van de Matchday Mix met muziek voor tijdens het relaxen. Onlangs was Gini de eerste sporter met guest playlist op TikTok. De playlist stond zelfs enkele dagen bovenaan de Sounds Page op TikTok UK. De updates van zijn playlists worden wekelijks op vrijdag aangekondigd op zijn social media, met een selectie van zijn favoriete nieuwe tracks en suggesties van z’n fans.

Gini Giveaway

Gini vindt het ontzettend leuk om dicht bij de fans te komen en unieke ervaringen met ze te delen. Hij heeft al een aantal keren plekken in zijn skybox bij Liverpool verloot onder zijn fans op social media. De fans mochten deelnemen aan een uitgebreid diner voor de wedstrijd en Gini was niet te beroerd om achteraf een uur met ze te blijven kletsen. 

In samenwerking met het voetbalplatform 433 heeft Gini nog een gave winactie georganiseerd. En onlangs heeft hij 4 seizoenskaarten voor zijn jeugdclub Sparta verloot onder zijn volgers, om de fans en club tijdens de corona-periode een hart onder de riem te steken.

De Grootste Voetbalprijzen ter Wereld

Liverpool leek in de eerste wedstrijd van de halve finale van de Champions League in 2019 te stranden tegen Barcelona, ze kwamen in Camp Nou op een 3-0 achterstand. De hoop op een comeback was door velen al opgegeven. Maar in de return op Anfield maakte Liverpool de achterstand helemaal goed, mede dankzij twee fantastische goals van Gini. De comeback van de eeuw, met Gini in de hoofdrol.

Zijn social media stroomde vol met reacties, nieuwe volgers en in alle sportmedia werd over hem geschreven. Gini was op dat moment een van de meest besproken sterren in de hele wereld.

Een maand later maakte Liverpool het karwei af, ze wonnen de Champions League door in de finale Tottenham Hotspur te verslaan. Tijdens de optocht in Liverpool, waar honderdduizenden fans aanwezig waren, konden Gini’s fans meegenieten via zijn livestream op Instagram. Ze waren waren zelfs live getuige van het moment dat Gini z’n telefoon in het publiek liet vallen en weer terug kreeg van een oplettende fan.

Het seizoen daarop was Liverpool sterker dan ooit, met Gini in de basis won Liverpool de Premier League voor het eerst in 30 jaar op historische wijze. Door de corona-lockdown konden fans het moment helaas niet in levende lijve vieren. Gini lanceerde hiervoor een speciale Instagram filter waardoor fans wereldwijd het feestje digitaal toch een beetje mee konden maken.

Ook bij het Nederlands elftal beleefde Gini een mooie periode. Oranje kwalificeerde zich voor het eerst sinds lange tijd weer voor een groot toernooi. En Gini maakte zijn debuut als captain in een wedstrijd waar hij gelijk een hattrick scoorde en het moment aangreep om samen met Frenkie de Jong een statement te maken tegen racisme. 

Familie en Fotografie

Gini is een loyaal en zorgzaam persoon een heeft een speciale band met zijn vrienden en familie. Sinds hij de liefde voor fotografie heeft ontdekt legt hij zijn speciale, persoonlijke momenten ook in prachtige beelden vast. 

Van zijn vakanties in Dubai waar hij fans in samenwerking met het lifestyle platform Men With Class een inkijkje gaf in zijn dagelijks leven tot de foto’s van zijn zoontje Julián vlak na zijn geboorte.

Gini’s fans krijgen oprecht inkijk in Gini’s leven zowel op als buiten het voetbalveld, hij probeert zijn fans zo dicht mogelijk bij zijn eigen ervaringen te betrekken. Dit maakt hem wat ons betreft een van de meest intrigerende voetballers ter wereld. 

NTXLI wenst Gini een ontzettend fijne verjaardag en nog vele mooie momenten!

Bekijk meer hoogtepunten van Gini Wijnaldum op zijn website.