,

Instagram Stories ‘Swipe up’ vervangen door een sticker op 30 augustus 2021

neon sign with text 'exit'

Swipe up wordt vervangen door een nieuwe sticker 

De geliefde “Swipe up” functionaliteit is jarenlang een perfecte mogelijkheid geweest voor Instagrammers om hun volgers door te verwijzen naar externe URL’s. Bijvoorbeeld naar een webshop of een actiepagina. Deze functionaliteit was altijd alleen beschikbaar voor de grotere Instagram accounts met ten minste 10.000 volgers of de geverifieerde accounts met een blauw vinkje. Instagram zal deze functionaliteit, waar gebruikers externe urls met hun volgers konden delen, verwijderen op 30 augustus. Daarvoor in de plaats komt een nieuwe link ‘sticker’, in de vorm zoals we deze al kennen als onder andere ‘polls’, ‘captions’, en ‘questions’. 

Succesvolle tests voor nieuwe URL-sticker

Instagram is afgelopen juni (2021) begonnen met het testen van deze nieuwe stickers. Verschillende Instagram gebruikers konden de nieuwe sticker-variant alvast gebruiken en testen, ongeacht van hun aantal volgers of verificatiestatus. De uitrol van deze nieuwe sticker – bedoeld voor het delen van externe urls – zal vanaf 30 augustus beschikbaar zijn voor de grotere en geverifieerde accounts die eerder ook in aanmerking kwamen voor de Swipe up functie.  

Verschillende stickers voor verschillende functionaliteiten

Als toelichting op de verandering legde Head of Product van Instagram Vishal Shah uit dat deze nieuwe stickers beter zouden passen bij de manier waarop stories worden gebruikt door de Instagram gebruikers. Zoals we weten zijn er al meerdere functionaliteiten binnen Instagram die als stickers toegevoegd kunnen worden aan stories: voor donaties, muziek, en met hashtags. En nu komen daar dus ook URL’s bij.

Meer controle voor hogere conversie en betere promotie

Deze nieuwe link sticker zal op dezelfde manier als de andere stickers ook gepersonaliseerd kunnen worden. Instagram creators krijgen zelf de controle over de kleur, positionering en de tekst van de nieuwe sticker. Hierdoor kun je de URL-sticker nu overal in je story plaatsen, wat weer zorgt voor maximale engagement mogelijkheden! Deze sticker zal nog een extra engagement functionaliteit krijgen die de Swipe up niet had, gebruikers kunnen namelijk ook een reactie achterlaten of reageren op de post. Dit was voorheen nog niet mogelijk met de Swipe up functie. 

Door de meer flexibele manier waarop Instagrammers nu URL-stickers kunnen gaan plaatsen op hun stories, en niet meer afhankelijk zijn van de standaardpositie van de Swipe up functie, verwachten we een veel meer laagdrempelige mogelijkheid van promotie. Hierdoor zullen promoties prettiger en minder commercieel overkomen bij volgers. En de kans is groot dat juist dit zal bijdragen aan hogere conversies. Maar: de tijd zal het leren.