,

Google vindt Content Marketing de belangrijkste ranking factor

Google Content Marketing #1 ranking factor

Volgens de Search Engine Optimization (SEO) handleiding van Google zal het publiceren van boeiende, relevante en nuttige content je website meer beïnvloeden om beter in de zoekmachine gevonden te worden dan alle andere factoren van SEO.

Gebruikers herkennen kwalitatieve content en zullen sneller andere mensen naar de content verwijzen. Denk bijvoorbeeld aan interessante blogposts, video’s, posts op social media en e-mail. Hoe beter de content aansluit bij de behoefte van de bezoeker, hoe beter het helpt bij het opbouwen van de reputatie van je website bij zowel bezoekers als Google. Met als resultaat dat je beter gevonden wordt in de zoekmachine

Kortom: de kwaliteit van je content is cruciaal voor bezoekers op je website om vanuit daar vertrouwen op te bouwen en (uiteindelijk) commercieel succes te behalen. Het is hoog tijd om deze ROI-genererende marketing tactiek volop te omarmen als je dat nog niet doet.

Content marketing levert betere resultaten

Bedrijven die content marketing inzetten hebben gemiddeld een 6 maal hogere conversion rate, en de kosten liggen gemiddeld ook nog eens 62% lager. Ook kom je hoger in de lijst van zoekresultaten, vergeleken met je concurrenten. Dit heeft natuurlijk invloed op jouw commerciële succes.

Content marketing als ranking factor

Het succes van Google is gebaseerd op één ding: gebruikers de juiste informatie tonen die zij nodig hebben om hun vragen op te lossen. Die informatie staat logischerwijs in content. Deze content kan in de vorm van een blog zijn, maar ook op fora, in video’s, social media, nieuwsbrieven, of andere vormen van digitale communicatie. Het maken van relevante content voor je bedrijf is daarom van groot belang.

Zorg dat content relevant is voor je doelgroep

Als je je doelgroep goed kent, weet je welke behoefte, problemen en uitdagingen ze hebben. En welke vragen ze (aan Google) stellen om antwoorden te krijgen. Zorg ervoor dat jouw content hier zo goed mogelijk op inspeelt. 

Maak bijvoorbeeld een overzicht van de meest belangrijke vragen die aan jou door (potentiële) klanten gesteld worden en maak content die deze vragen zo compleet en eerlijke mogelijk beantwoorden. Dan is de kans het grootste dat jij het best gevonden wordt door mensen die deze vragen aan de zoekmachine stellen.

Content en het businessmodel van Google

Hoe hoger de kwaliteit van de content, hoe tevredener de gebruikers zullen zijn. Het gehele business model van Google is afhankelijk van de kwaliteit van content die mensen online plaatsen. Het creëren van goede content moet dus echt wel je nummer één marketing prioriteit zijn.

Meer weten over het belang van content marketing?

Ontvang de replay van het webinar “Next Level Talk” van 7 september 2021. Je hoort van de ‘Godfather of Content Marketing’ Joe Pulizzi waarom een ‘content-first business’ hét #1 digitale business model van dit decennium is. En hoe je binnen 12-24 maanden een succesvolle contentgedreven business ontwikkelt.