,

Hoe scoren de Formule 1 coureurs op social media?

F1 Coureurs header

Hoe scoren Formule 1 coureurs op social media? De komende tijd houdt NXTLI bij hoe de races invloed hebben op de online prestaties van de coureurs. Betekent winst op het circuit ook winst op de socials? Eerst blikken we terug op hoe de coureurs de winterstop online zijn doorgekomen. Daarna kijken we hoe het bij de eerste race ging.

 De social media rangschikking van de Formule 1 coureurs en hun digitale reputatie index score

Nieuwe teams zijn boost voor online prestaties

Zondag 28 maart was de dag waar de fans en coureurs van Formule 1 lang naar uit hebben gekeken: de start van het nieuwe seizoen. In de winterstop is er over het algemeen weinig nieuwe content om te delen voor de coureurs. Er is echter één ding wat het bij de fans bijzonder goed doet, namelijk de aankondiging van coureurs bij hun nieuwe team. De top 3 van beste presterende coureurs op de socials in de winterstop – Daniel Ricciardo, Sergio Perez, en Sebastian Vettel – rijden dit jaar allemaal voor een nieuw team. Voor deze scores analyseert NXTLI de Digitale Reputatie Index, waarin post ritme, post interactie, engagement en groei van volgers worden meegenomen.

Vettel krijgt warm ontvangst

Januari is een rustige maand bij Formule 1 op de socials. Voor coureurs die voor hetzelfde team rijden dit jaar, zijn er weinig updates om te delen met fun fans. Een uitzondering hierop is Vettel, die ondanks zijn kleine hoeveelheid posts voor zeer hoge engagement zorgt. De coureur deelt zijn eerste posts bij zijn nieuwe team. De video van zijn aankomst bij Aston Martin wordt bijna een half miljoen keer bekeken.

Nieuwe auto’s vallen in de smaak

In februari is er een lichte stijging te zien in de online activiteiten van de coureurs. Het nieuwe seizoen komt dichterbij, wat leidt tot meer content om te delen. Ricciardo doet het deze maand het beste. Vooral zijn post van McLarens’ nieuwe auto scoort heel goed. Ook Nicholas Latifi laat zien hoe je met succes een nieuwe auto presenteert. Verder maken Pierre Gasly en Valtteri Bottas goed gebruik van de mogelijkheden om met hun updates richting het nieuwe seizoen hun fans warm te houden.

Meesters op het circuit, stil op de socials

In Bahrein laat Lewis Hamilton weer zien wat hij waard is en schrijft hij de eerste winst van het seizoen op zijn naam. Verstappen volgt hem nauw in deze spannende race, waarmee hij de tweede plek weet te bemachtigen. 

Verstappen en Hamilton, de grootste spelers van dit moment, scoren online in beide maanden slecht. Zoals te zien is in dit artikel van vorige week, is Mercedes niet actief in deze maanden, wat ook geldt voor Hamilton. Met veruit de meeste volgers op social media, laat hij de kansen die dit biedt liggen. Hij zegt zich te focussen en voor te bereiden op het nieuwe jaar en daarom minder actief te zijn. 

Verstappen, die net als Hamilton een heel groot online bereik heeft, scoort ook laag. Hij post weinig, waardoor ook zijn engagement lager is dan gemiddeld.

Conclusie

De winterstop bij Formule 1 zorgt er voor dat de coureurs minder actief zijn op social media. De coureurs die in het nieuwe seizoen voor een ander team racen zijn uitzondering op deze regel. Zij hebben het meeste engagement, wat in combinatie met updates zoals de nieuwe auto van het team, voor een nummer 1 zorgt: Daniel Ricciardo. 

Verstappen en Hamilton laten veel kansen liggen voor online betrokkenheid met hun fans, maar kunnen hier verandering in brengen in het nieuwe seizoen. Verder zijn er drie debutanten: Yuki Tsunoda, Nikita Mazepin en Mick Schumacher, de zoon van F1 legende Michael Schumacher. Binnenkort laten we zien hoe hun prestaties op het circuit effect hebben op de verschillende social media kanalen. 

Wil je controle krijgen op de resultaten van jouw content? Lees dan meer over de Next Level Impact Programma’s
Wil je de tools om jouw digitale concurrentie verslaan? Lees dan meer over de Reputatie Monitor

NXTLI analyseert en publiceert over diverse andere social media prestaties zoals ook de top 100 DJ’s op social media.