, ,

Kai: onze nieuwe AI collega voor copywriting

Introductie AI copywriter Kai

Bij NXTLI geloven we in het inzetten van AI om zowel onze eigen doelen als de doelen van onze klanten te bereiken. We hebben al een aantal AI collega’s geïntroduceerd, zoals Liza, Ian en Pia. Bij deze willen we ook Kai onze copywriter introduceren.

Kai is niet zomaar een schrijf tool of een AI. Hij is ontwikkeld om ons te ondersteunen bij het schrijven van content die impact maakt. Kai is vanaf het begin getraind op belangrijke aspecten zoals tone of voice en doelgroepgericht schrijven. Dankzij deze training kan hij direct waarde toevoegen door teksten te schrijven die aansluiten bij de content en behoeften van onze klanten. Hij leert continu van elke interactie en helpt ons sneller en efficiënter teksten te schrijver.

Waarom we Kai hebben ontwikkeld

Het idee om Kai te ontwikkelen, ontstond omdat er veel tijd gaat zitten in het schrijven van content. Het schrijven van teksten die aansluiten bij jouw merk, kloppend en overtuigend zijn is daarnaast ook best een lastige taak. Bovendien vraagt het schrijven van goede content om een flinke dosis creativiteit, iets wat zelfs ervaren copywriters niet altijd paraat hebben. Bovendien merken we dat AI tools die momenteel op de markt zijn goed kunnen helpen met schrijven, maar op veel vlakken toch tekort schieten.

Daarom hebben we besloten om Kai te ontwikkelen. Door Kai specifiek te trainen op onze data, kennis en kunde, hebben we ervoor gezorgd dat hij in staat is om sterke teksten te schrijven. Door samenwerking met Kai zijn we sneller, werken we slimmer, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Hoe werkt Kai?

We hebben Kai inmiddels volledig geïntegreerd in onze workflows. Via Slack kunnen we direct met hem communiceren. Als we een tekst nodig hebben, vragen we Kai om een eerste opzet, waarna hij met een concept komt dat we vervolgens naar wens kunnen bijschaven.

Wat verder erg fijn is aan de Slack intergratie is dat we niet een externe tool hoeven te gebruiken om met Kai te overleggen. Kai is onderdeel van ons AI team waardoor al onze collega’s hem opdrachten kunnen geven. Daarnaast kunnen de AI collega’s ook met elkaar samenwerken. We vragen bijvoorbeeld of Pia een content planning kan maken, waarna Kai de content kan schrijven en uitwerken.

Doordat Kai beter wordt naarmate hij meer content maakt en leert van feedback, wordt hij steeds beter in het afstemmen van zijn teksten op onze tone of voice. Hoewel hij af en toe wat bijsturing nodig heeft, maakt hij snel vooruitgang en sluit zijn werk steeds beter aan op onze verwachtingen.

Waarom vervangen we mensen niet door AI?

Hoewel Kai een enorme bijdrage levert aan ons team, zien we AI niet als vervanging van onze medewerkers. In plaats daarvan geeft het ons de kans om ons te richten op het strategisch vlak van content en het redigeren. Kai neemt het repetitieve werk uit handen, waardoor wij ons meer kunnen focussen op strategie en de creatieve concepten

Heb jij ook interesse in een copywriting AI assistent?


We gaan graag voor je aan de slag om ook een AI-assistent zoals Kai voor jou te ontwikkelen, die gebruik maakt van jouw tone of voice, gecombineerd met onze NXTLI methodiek. Deze assistent kan jouw team ondersteunen bij schrijven van landingspagina’s, pagina’s of blogs.

Naast Kai zijn we ook bezig om een hoop andere AI collega’s te ontwikkelen. Wil je op de hoogte blijven wat deze AI collega’s doen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.  

Marketing AI Friday