, ,

ChatGPT-4o Canvas: Makkelijker samenwerken met tekst & code

chatgpt 4o canvas

OpenAI blijft de grenzen van kunstmatige intelligentie verleggen met de introductie van ChatGPT-4o Canvas. Deze nieuwe update biedt gebruikers de mogelijkheid om op een efficiëntere en visueel georganiseerde manier samen te werken met ChatGPT, zowel voor het schrijven van tekst als het bewerken en schrijven van code. Met Canvas kunnen gebruikers nu profiteren van een overzichtelijker werkproces, waarin het bewerken, bijhouden en aanpassen van tekst veel eenvoudiger is. Dit maakt het een erg nuttige tool voor schrijvers, ontwikkelaars en iedereen die werkt met content of code.

Wat is ChatGPT-4o Canvas?

ChatGPT-4o Canvas is afgelopen week geïntroduceerd. Het geeft gebruikers een nieuw en intuïtief venster dat de samenwerking met AI makkelijker maakt. Het biedt gebruikers een visuele werkruimte waarin je niet alleen kunt chatten met het model, maar ook direct wijzigingen kunt aanbrengen in je documenten. Dit aparte scherm biedt een overzichtelijke structuur waarin je kunt werken aan tekst of code zonder dat je de voortgang of eerdere versies kwijtraakt. Het is vooral nuttig voor professionals die met grote hoeveelheden tekst of ingewikkelde code werken en die behoefte hebben aan duidelijkheid en structuur.

De kracht van Canvas ligt in de mogelijkheid om direct wijzigingen door te voeren, eerdere versies van je werk te herstellen en eenvoudig specifieke aanpassingen te maken, zonder dat het hele document beïnvloed wordt. Dit maakt het bewerken en samenwerken met AI sneller en effectiever.

Belangrijkste functies van ChatGPT-4o Canvas

Versiebeheer

Met de handige versiebeheerfunctie kunnen gebruikers eenvoudig eerdere versies van hun tekst of code bekijken en herstellen. Dit betekent dat je nooit meer bang hoeft te zijn om wijzigingen te verliezen of onbedoeld iets te overschrijven. Via de pijltjes rechtsboven kun je door eerdere versies bladeren, wat vooral handig is bij het werken aan grotere projecten waarbij verschillende iteraties worden gemaakt.

Makkelijk kopiëren

Een simpele maar effectieve functie is het snelle kopiëren van tekst of code via het ‘kopieer’-icoontje. Hiermee kun je snel stukken tekst of code delen of hergebruiken in andere projecten, zonder dat je het elke keer handmatig hoeft te kopiëren. Dit bespaart tijd en voorkomt fouten bij het knippen en plakken.

Eenvoudige aanpassingen

Een van de mooiste functies van Canvas is de mogelijkheid om direct in de tekst of code aanpassingen te maken. Je kunt eenvoudig specifieke delen wijzigen terwijl de rest van het document intact blijft. Dit maakt het een stuk makkelijker om kleine aanpassingen door te voeren zonder het risico te lopen om het geheel te verstoren.

Uitgebreide opties

Naast de basisfuncties biedt ChatGPT-4o Canvas ook geavanceerdere mogelijkheden. Zo kun je eenvoudig emoji’s toevoegen, automatisch kopjes en titels toevoegen, het leesniveau van je tekst aanpassen en zelfs de lengte van je tekst optimaliseren. Deze functies maken het niet alleen gemakkelijker om documenten te structureren, maar helpen ook bij het verbeteren van de leesbaarheid en presentatie van je tekst.

Wie heeft toegang tot ChatGPT-4o Canvas?

De ChatGPT-4o Canvas is momenteel beschikbaar als bètaversie voor gebruikers met een Plus of Team-account. Dit maakt het toegankelijk voor zowel individuen als teams die op zoek zijn naar efficiëntere manieren om samen te werken aan tekst en code. Hoewel Canvas nog in de testfase zit, is het een veelbelovende toevoeging die naar verwachting de werkprocessen van veel professionals zal verbeteren. Bij de modelkeuze kun je nu simpelweg ‘ChatGPT4o-with-canvas’ selecteren om van deze nieuwe functionaliteiten gebruik te maken.

De samenwerking van gebruiker met AI

ChatGPT-4o Canvas biedt niet alleen meer controle en overzicht, maar het verbeterd ook de samenwerking tussen mens en AI. Doordat gebruikers in realtime wijzigingen kunnen doorvoeren en eerdere versies kunnen herstellen, wordt de workflow aanzienlijk soepeler en overzichtelijker. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen die ChatGPT gebruiken en aan complexe projecten werken, maar ook voor schrijvers of redacteuren die meerdere versies van een tekst moeten bijhouden.

Met de lancering van ChatGPT-4o Canvas laat OpenAI opnieuw zien dat de samenwerking tussen mens en AI steeds verder wordt verbeterd. Deze tool biedt gebruikers de mogelijkheid om op een overzichtelijke en efficiënte manier te werken met grote hoeveelheden tekst of complexe code. Of je nu werkt aan een grootschalig project of eenvoudige aanpassingen moet doorvoeren, Canvas maakt het proces sneller en gebruiksvriendelijker.

Maak iedere week een sprong vooruit in je marketing AI transformatie

Elke vrijdag brengen wij je de meest actuele inzichten, nieuws en praktijkvoorbeelden over de impact van AI in de marketingwereld. Of je nu je marketing efficiency wilt verbeteren, klantbetrokkenheid wilt verhogen, je marketingstrategie wilt aanscherpen of je bedrijf digitaal wilt transformeren. ‘Marketing AI Friday’ is jouw wekelijkse gids.

Meld je gratis aan voor Marketing AI Friday.

Marketing AI Friday