Maak viral content met GIF!

Heb jij de kunst van het “viral sharing” al onder de knie? In de internetcultuur van vandaag de dag creëren GIF’s een directe impuls voor mensen om te delen op talloze digitale kanalen. En dit is kostbaar in een tijd waarin aandacht trekken moeilijker is dan ooit. Het hebben van GIF’s zal je fans of klanten aanmoedigen om creatief te zijn en inhoud te delen met anderen op hun platforms. Is dat niet de beste manier om nieuwe fans te bereiken en je huidige fans bij jouw content te betrekken?

Wat zijn GIF’s?

Geanimeerde afbeeldingen, bekend als GIF’s, zijn populair. In 2015 heeft de trend de overhand genomen en is nu sterker dan ooit. GIF is een grafische bestandsindeling en in feite een afbeeldingsbestandsindeling die wordt geanimeerd door verschillende andere afbeeldingen of frames in één frame te combineren. Tegenwoordig worden GIF’s vaak gebruikt voor hapklare entertainment en opmerkingen of antwoorden in gesprekken op online platforms zoals Twitter en WhatsApp. Het kan ook producten op een creatieve en leuke manier illustreren. Zelfs hedendaagse kunstgalerijen en instellingen tonen GIF-kunstwerken.

Pak je kansen met het gebruik van GIF’s!

GIF is een visitekaartje van de moderne internetcultuur geworden. Of je nu een klein of groot bedrijf bent, je moet het bestandsformaat omarmen en gebruiken om jouw online content te laten opleven en jouw aanwezigheid in GIF’s die anderen ook kunnen gebruiken. GIF’s zijn aantrekkelijk, effectief en gemakkelijk te consumeren, dus waarom zou je deze kans niet gebruiken?

Voor effectieve contentmarketing, zijn GIF’s sprekender en beter dan afbeeldingen, omdat ze automatisch doorlopen in de feed. Bovendien zijn ze goedkoper dan het maken van video’s.

Een ‘looping’ GIF dat perfect is ingebed in een artikel en gepubliceerd is op de juiste plaatsen, kan jouw boodschap krachtiger overbrengen. Ook zijn GIF’s effectief in e-mailmarketing.

In het digitale tijdperk van vandaag zijn klanten geen toeschouwers meer, maar deelnemers. Dit is de reden waarom gegenereerde content door gebruikers steeds vaker voorkomt.

Onze communicatie wordt steeds visueler en visuele inhoud kan een merk helpen zijn persoonlijkheid te presenteren en wat bij mensen blijft hangen. Ook grote merken gebruiken GIF’s voor hun contentmarketing, zoals KLM of JBL. Hierdoor heeft iedereen toegang om hun GIF’s en stickers op een snelle en leuke manier zelf te gebruiken via de digitale kanalen waar zij het zelf willen gebruiken.

Het belangrijkste GIF-platform

Giphy is een zoekmachine die het gemakkelijker maakt voor mensen om GIF’s te gebruiken en ontvangen op bijna elk communicatieplatform. Hierdoor zijn GIF’s erg toegankelijk en natuurlijk geworden om online te gebruiken. Heb je ooit zelf GIF’s verzonden of ontvangen op Facebook, Twitter, Instagram of WhatsApp? Je zult merken dat Giphy meestal de bron is.

Giphy wordt geschat op ruim 300 miljoen dollar en heeft ongeveer 150 miljoen unieke bezoekers per maand. Zo te zien, zijn GIF’s ‘voorlopig’ een blijverdje. Sterker nog, mensen zullen ze meer en meer op andere innovatieve manieren gaan gebruiken.

Hoe kun je zelf GIF’s gaan inzetten voor viral content?

Wil je GIF’s voor jezelf of organisatie gebruiken en ervoor zorgen dat jouw fans of klanten deze content op een snelle en leuke manier kunnen delen met hun vrienden? We helpen je graag.

We hebben een partnerschap met Giphy en kunnen accounts snel verifiëren. Zoals gezegd, werken de meeste sociale media-apps met Giphy, dus GIF’s en Stickers verschijnen ook op Facebook, Instagram (Stories), WhatsApp, Snapchat en andere platforms, omdat ze allemaal de Giphy-api gebruiken. Je behoudt het account nadat we de inhoud hebben geüpload en geverifieerd, zodat andere uploads automatisch in de feed worden weergegeven. Uiteraard zal een samenwerking met ons garanderen dat het systeem het bestand accepteert en het account niet wordt verbannen. Veel mensen misbruiken het systeem momenteel.

We zullen creatief zijn met ontwerpen en verschillende opties geven, afhankelijk van het pakket dat je kiest.

Voorbeelden van Stickers

Bekijk enkele voorbeelden van eerder door ons gemaakte stickers

Of ga naar onze Instagram Sticker Highlight.

Heb je hulp nodig bij het creëren van een visuele ervaring voor jouw klanten of fans die leidt tot onverwachte exposure met indrukwekkende resultaten en talloze aandelen?

Laat het ons weten. We helpen je graag!