ChatGPT desktop app voor macOS beschikbaar

Goed nieuws voor macOS gebruikers (die een macOS 14+ met Apple Silicon hebben!): de ChatGPT desktop-app is beschikbaar. Deze app biedt je direct toegang tot ChatGPT vanaf je desktop, zonder dat je een webbrowser hoeft te gebruiken. Dit maakt het nog makkelijker om ChatGPT te gebruiken.

Wat kun je ermee?

Sneltoets voor snelle toegang

ChatGPT snel oproepen met de ‘Option + Space’ sneltoets. Handig als je hulp nodig hebt met e-mails, screenshots, of wat dan ook op je scherm. 

Vragen en zoeken

Met de app kun je gemakkelijk vragen stellen (ook via spraak) over de inhoud op je computer of snel iets opzoeken. Ook is het mogelijk om eerdere chats binnen ChatGPT door te zoeken, iets wat voorheen niet kon. Dit was echt onhandig, maar kan nu wel.

Maak eenvoudig screenshots

Je kunt met de app eenvoudig screenshots maken van een specifiek venster of je hele scherm, om te gebruiken in de chat. Dit doe je direct vanuit de app, zonder extra stappen.

Wil je de desktop-app proberen?

Open ChatGPT op je desktop, klik op je profielicoon en daarna in het menu op ‘De macOS-app downloaden’.  Of download hier de app.

Maak iedere week een sprong vooruit in je marketing AI transformatie

Elke vrijdag brengen wij je de meest actuele inzichten, nieuws en praktijkvoorbeelden over de impact van AI in de marketingwereld. Of je nu je marketing efficiency wilt verbeteren, klantbetrokkenheid wilt verhogen, je marketingstrategie wilt aanscherpen of je bedrijf digitaal wilt transformeren.‘Marketing AI Friday’ is jouw wekelijkse gids.

Meld je gratis aan voor Marketing AI Friday.