,

Dagelijkse AI-toepassingen: Hoe wij bij NXTLI AI inzetten in ons werk

nxtli ai toepassingen

Steeds vaker krijgen we de vraag: Hoe gebruikt NXTLI AI tijdens de dagelijkse werkzaamheden? AI is namelijk niet meer weg te denken uit onze werkzaamheden, en we ontdekken voortdurend nieuwe manieren er slimmer mee te werk te gaan. Onlangs ontwikkelde we bijvoorbeeld Liza onze caption creator en Ian onze chatbot (linksonder op deze pagina).

Omdat we het graag inzetten en veel voordelen uit het gebruik van AI halen delen we hieronder een aantal concrete voorbeelden uit ons werk van de afgelopen week, voor taken waar we AI voor gebruiken. Misschien dat dit ook voor jouw organisatie nuttig kan zijn!

Contentcreatie met AI

Deze week hebben we een uitgebreide brainstormsessie gehouden met één van onze “AI-collega’s” via de voice-functie van ChatGPT. Deze tool is niet alleen ideaal om gesprekken mee te voeren, maar kan ook worden gebruikt om jezelf te laten interviewen. Dit is een geweldige manier om snel contentideeën te bedenken en te verfijnen. Uiteindelijk hebben we met AI een gedetailleerd contentplan opgesteld dat volledig aansluit op onze strategie en doelen.

Daarnaast zijn we bezig met het trainen van een nieuwe AI-tool voor het maken van contentplanningen op basis van data en onze contentstrategie. Deze tool zal binnenkort beschikbaar zijn voor onze klanten, zodat zij ook de kracht van AI in hun contentcreatie kunnen benutten.

Samenwerking en projectmanagement

AI helpt ons ook bij het stroomlijnen van samenwerkingen. Zo hebben we deze week AI gebruikt om een samenwerkingsvoorstel te verfijnen en overlegnotities samen te vatten. Ook worden na iedere meeting de taken automatisch op een rij gezet, zodat we direct weten welke vervolgstappen nodig zijn. Dit zorgt voor een duidelijke workflow en voorkomt dat belangrijke taken over het hoofd worden gezien.

Vertalingen, tekstcontrole en beeldbewerking

Een ander praktisch voorbeeld van AI toepassingen zijn vertalingen en tekstcontrole. Waar je normaal gesproken tijd kwijt zou zijn aan het herschrijven en controleren van teksten, zorgt AI ervoor dat dit binnen enkele seconden gebeurt. Ook voor het maken en bewerken van afbeeldingen gebruiken we diverse AI-tools die onze creatieve processen versnellen en vereenvoudigen.

Voor video-edits maken we gebruik van AI om webinars te bewerken en te ondertitelen. Dit is niet alleen tijdsefficiënt, maar zorgt ook voor een consistente output die past binnen de tone of voice van ons merk.

AI als technische probleemoplosser

Een voorbeeld dat minder voor de hand ligt: AI als technische assistent. Toen we tegen een inlogprobleem met een MacBook aanliepen, hoefden we niet eindeloos forums door te spitten of de klantenservice van Apple te bellen. In plaats daarvan kregen we binnen enkele seconden een oplossing aangereikt door ChatGPT. Dit bespaarde ons veel tijd en frustratie.

AI breidt zich steeds verder uit

Of het nu gaat om data-analyse, het maken van rapportages, of het optimaliseren van onze contentstrategie, AI-tools spelen een centrale rol in ons werkproces. En met de razendsnelle ontwikkelingen breiden we onze toepassingen steeds verder uit.

Wil jij AI ook effectiever inzetten in jouw werkzaamheden?

Tijdens onze AI-inspiratiesessie op 27 september laten we je zien hoe je AI kunt gebruiken om tijd te besparen en efficiënter te werken. We bespreken concrete voorbeelden en helpen je bepalen voor welke taken AI het meeste rendement kan opleveren.

Schrijf je nu in en ontdek de mogelijkheden van AI voor jouw bedrijf!

Banner Online AI inspiratiesessie